در گرامیداشت سالروز شهادت رهبر جنبش ملی جنگل میرزا کوچک خان

میرزا کوچک خان جنگلی رهبر جنبش جنگل، از آزادی خواهان و مبارزین به نام ایران بود که با تدوین نظامنامه جمهوریت برای ایران مقاومت خود را از جنگل های شمال آغاز کرد. اما در خموشی و رکود فرهنگی مردم ، سرانجام قزاق های انگلیسی میرپنج سر او را از تن جدا کردند.

بسم الله الرحمن الرحیم

وَلَا تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ قُتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْوَاتًا بَلْ أَحْيَاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ.

هرگز كسانى را كه در راه خدا كشته شده‏ اند مرده مپندار بلكه زنده‏ اند كه نزد پروردگارشان روزى داده مى ‏شوند.

قرآن کریم سوره آل عمران آیه 169

یونس استادسرایی (۱۲۵۷ رشت- ۱۱ آذر ۱۳۰۰ ارتفاعات تالش)، مشهور به میرزا کوچک خان جنگلی، مبارز انقلاب مشروطه، رهبر جنبش جنگل ملی‌گرای گیلانی و رئیس جمهور جمهوری جنگل بود. میرزا کوچک خان نخستین طرح جمهوری را در تاریخ سیاسی مدرن ایران تدوین کرد، و در پی آن بود که این جمهوری را از گیلان آغاز کند.

اما ممالک ذینفوذ در عرصه ایران با دخالت های مستقیم و غیر مستقیم و با به کار گیری عمال ایرانی خویش سرانجام با بریدن سر میرزا در جنگل های یخ زده شمال، به این نهضت مردمی و جنبش آزادی خواهانه پایان دادند. جنبش جنگل  به رهبری میرزای قهرمان، در پی آن بود که ایران به عنوان کشور استراتژیک خاورمیانه ، اولین کشوری باشد که نظام برآمده از اراده ملی یعنی جمهوریت را درکرسی مدیریت خود داشته باشد.

اما دشمنان دیرینه این اصل دموکراتیک که از تبار سلطه و استبداد و عمال بیگانه بودند، با استفاده از ضعف مادی و معنوی مردم ، از همه سو به جنبش جنگل یورش برده و آن را در محاصره خود قرار دادند. تعدادی از یاران  او را با وعده و وعید به جدائی از نهضت جنگل واداشته و عده ای نیز آلت دست دشمن شدند.

بدون شک دو جریان استعماری آن زمان یعنی روس و انگلیس هیچکدام  تمایلی به ظهور و توفیق رهبرانی چون میرزا و امثالهم در خاورمیانه تحت سلطه نداشته ، و درپی اقتدار و سلطه هژمونیک عمال روزمزد خود در این منطقه بودند.

به همین خاطر جنبش جنگل با تمام فداکاریهای رهبری آن و نیروهای وفادار نتوانست در آن مقطع مردم ناتوان و نا آگاه  ایران را به خصوص در مرکز با خود همراه سازد. این تراژدی سرنوشت جبری همه رهبرانی است که با تمام صداقت و شهامت درمقطعی وارد میدان می شوند که توده های مخاطبشان  گرفتار فقر فکری و مادی هستند.

رضا خان میرپنج  یکی از این افراد است که بعدا به خاطر همین  کارآمدی در نفی جنبش های مردمی و بریدن سر آنان، مورد توجه استعمار زمان قرار گرفته و آز آن مقطع کاندید پادشاهی در ایران می شود. بهترین گزارش در مورد جنبش جنگل توسط ابراهیم میر فخرائی نگاشته شده که امروز سند متقن و کاملی است از خواست ها و اهداف این جنبش مردمی . نسل جوان باید با دقت در این متون تاریخی دوستان و دشمنان امروزی میرزا و اهداف انقلابی آن را به خوبی شناسائی کنند. دشمنان جمهوریت بر اساس آزادی و عدالت، همان کسانی هستند که سر میرزا را از تن جدا کردند، و ستارخان و باقرخان را خلع سلاح و مجلس مشروطه را به توپ بستند. و سپس با کودتای 28 مرداد مصدق را به زندان انداختند و سرانجام  انقلاب اسلامی 57 را با تحمیل هژمونی خمینی و شرکاء به دیکتاتوری ولایت مطلقه آخوندیسم تبدیل کردند.

بنابراین آرمان و اهداف جنبش جنگل به رهبری میرزای شهید ، همچنان توسط نسل های بعدی تعقیب می شود ، و این پیگیری و مقاومت بدون شک ، سرانجام منجر به پیروزی جمهوریت بر اصل دیکتاتوری ولایت مطلقه از هر نوع آن خواهد شد.

سلام بر میرزای شهید و یاران ثابت قدم او …سلام بر شهدای راه آزادی

برقرار باد دموکراسی توحیدی با تز اسلام منهای آخوند …سرنگون باد دیکتاتوری ولایت مطلقه آخوندیسم